Små bundtkager med citron og rabarber
28. juli 2022
af
Cecilia Fahlström.
Foto: Stine Christiansen
Bundtkager, kagerne med det karakteristiske hul i midten, kaldes også Gugelhupf, og smagsvarianterne er mange. Denne version med citron, rabarber og spiselige blomster må siges at være en sommerlig en af slagsen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft. Pisk smør cremet og luftigt i en skål. Tilsæt sukker, og pisk videre i 2-3 minutter. Skrab siderne ned med en dejskraber indimellem.
Tilsæt æg og vaniljeekstrakt, og pisk i yderligere 2 minutter, til massen er ensartet. Sigt mel, bagepulver og salt i en skål, og vend det i smørmassen.
Pisk det hele sammen ved lav hastighed, og tilsæt græsk yoghurt, mælk, revet citronskal og citronsaft fra de to citroner. Vend det hele sammen. Skyl rabarber, og skær dem i små skiver, ca. ½ cm. Vend dem i dejen.
Smelt smørret, og pensl bundkageformene grundigt med smørret. Vend formene, så overskydende smør løber ud.
Fyld dejen i formene. Bag kagerne i ovnen i 25 minutter, eller indtil du kan stikke en pind i dejen, uden at der hænger dej ved.
Sigt flormelis i en skål, og pres citronsaften i under omrøring, til konsistensen er flydende. Dryp glasur over kagerne med en ske.
Pynt kagerne med skyllet mynte og blomsterhoveder umiddelbart inden servering.
Tip!
Kagerne hæver, men mest på midten, så for at få en pæn kant skal du fylde dej helt op til formens overkant.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk