Ovnbagt kylling med rabarber og citron

19. juni 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Supernem og lækker hverdagsmad, hvor kyllingekødet får en sødme fra honningen og et syrligt tvist fra rabarber og citron.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 220° varmluft. Skær kyllingen i 6-8 stykker, og fordel dem i et ovnfast fad.
Pil løgene, og skær dem over på tværs. Fordel dem i fadet med kylling, og dryp med olivenolie. Krydr med salt. Bag begge dele i ovnen i 10-15 minutter.
Rens imens rabarberne, og skær dem i skrå skiver. Skær citronerne i skiver. Fordel rabarber og citronskiver i fadet med kylling.
Dryp med honning, og bag det hele i yderligere 30-35 minutter, eller til kyllingen er gylden og gennemstegt.
Top med frisk timian, og servér retten direkte fra fadet evt. med kartofler, en fyldig salat og brød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar