Små cheesecakes med citron og mandler
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Himmelske, luftige cheesecakes, der lyser op på bordet med deres smukke, gule farve
Bemærk
Køletid: I alt 3 timer.
Ingredienser
Udstyr
otte små bageringe eller kageforme, 7-8 cm i diameter
Sådan gør du
Knus kiks og mandler i en foodprocessor, og rør det sammen med smeltet smør. Fordel massen i 8 små forme eller bageringe, og pres den godt sammen.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Riv citronskal fint, og pres saften. Pisk citronsaft, -skal, flødeost og flormelis sammen, og vend yoghurten i.
Tag husblassen op af vandet, og smelt den over vandbad. Hæld den i flødeostcremen i en tynd stråle, mens du pisker. Lad cremen stivne en smule. Pisk fløden til blødt skum, og vend det i cremen. Fordel cremen i formene, og glat overfladen. Sæt kagerne på køl i mindst 2 timer.
Læg husblas i blød i koldt vand i 5-10 minutter. Bring sukker og citronsaft i kog, til sukkeret er opløst. Skyl citronen, og skær 8 tynde skiver af den. Læg skiverne i gryden, og kog et par minutter.
Tag gryden af varmen, læg citronskiverne til side, og smelt husblassen i den varme lage. Lad lagen køle af i ca. 30 minutter. Den skal ikke stivne.
Læg en citronskive midt på hver kage, og hæld citronlagen henover. Sæt kagerne i køleskabet, til geléen er stivnet. Tag dem forsigtigt ud af formene før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk