Små sandkager med pistacie og citron

Sandkagerne er dejligt svampede, men har også et godt knas fra pistacienødderne. Der er masser af pistaciemasse i kagerne, og med den syrlige citronglasur på toppen, er man solgt ved første bid.

Små sandkager med pistacie og citron
0-30 min.

(0)

10. august 2018 af Susanne PalmqvistFoto: Henrik Freek
Bemærk:Kagerne er allerbedst efter 1-2 dage.

Ingredienser

stk.
blødt smør
200 g
flormelis
100 g
lyst rørsukker
100 g
æg
3
usprøjtet citroner
1
pistaciemasse eller marcipan
100 g
hvedemel
150 g
bagepulver
1 tsk.
usaltede pistacienødder uden skal
50 g
smør til formen
1 tsk.

Til servering

flormelis
1½ dl
citronsaft
1 spsk.
usaltede pistacienødder uden skal
2 spsk.

Udstyr

  • seks små portionskageforme

Sådan gør du

Pisk smør, flormelis og rørsukker lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen.
Riv skallen, og pres saften af citronen, og pisk citronskal i dejen sammen med pistaciemassen.
Vend citronsaft, mel, bagepulver og hakkede pistacienødder i dejen.
Smør formene grundigt, og fyld dem næsten helt op med dej. Bag kagerne midt i ovnen ved 185°, til de er lysebrune og gennembagte. Lad dem køle af.
Løsn forsigtigt kagerne langs kanten med en kniv, og vip dem ud af formene.
Bland en glasur af flormelis og citronsaft, og smør det på de kolde kager. Drys med hakkede pistacienødder.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'