Små sandkager med pistacie og citron
10. august 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Sandkagerne er dejligt svampede, men har også et godt knas fra pistacienødderne. Der er masser af pistaciemasse i kagerne, og med den syrlige citronglasur på toppen, er man solgt ved første bid.
Bemærk
Kagerne er allerbedst efter 1-2 dage.
Ingredienser
Udstyr
seks små portionskageforme
Sådan gør du
Pisk smør, flormelis og rørsukker lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen.
Riv skallen, og pres saften af citronen, og pisk citronskal i dejen sammen med pistaciemassen.
Vend citronsaft, mel, bagepulver og hakkede pistacienødder i dejen.
Smør formene grundigt, og fyld dem næsten helt op med dej. Bag kagerne midt i ovnen ved 185°, til de er lysebrune og gennembagte. Lad dem køle af.
Løsn forsigtigt kagerne langs kanten med en kniv, og vip dem ud af formene.
Bland en glasur af flormelis og citronsaft, og smør det på de kolde kager. Drys med hakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på sandkage