Små sandkager med pistacie og citron
Sandkagerne er dejligt svampede, men har også et godt knas fra pistacienødderne. Der er masser af pistaciemasse i kagerne, og med den syrlige citronglasur på toppen, er man solgt ved første bid.

0-30 min.
(0)
10. august 2018 af Susanne PalmqvistFoto: Henrik Freek
Bemærk:Kagerne er allerbedst efter 1-2 dage.
Ingredienser
stk.
- blødt smør
- 200 g
- flormelis
- 100 g
- lyst rørsukker
- 100 g
- æg
- 3
- usprøjtet citroner
- 1
- pistaciemasse eller marcipan
- 100 g
- hvedemel
- 150 g
- bagepulver
- 1 tsk.
- usaltede pistacienødder uden skal
- 50 g
- smør til formen
- 1 tsk.
Til servering
- flormelis
- 1½ dl
- citronsaft
- 1 spsk.
- usaltede pistacienødder uden skal
- 2 spsk.
Udstyr
- seks små portionskageforme
Sådan gør du
Pisk smør, flormelis og rørsukker lyst og luftigt. Pisk æggene i 1 ad gangen.
Riv skallen, og pres saften af citronen, og pisk citronskal i dejen sammen med pistaciemassen.
Vend citronsaft, mel, bagepulver og hakkede pistacienødder i dejen.
Smør formene grundigt, og fyld dem næsten helt op med dej. Bag kagerne midt i ovnen ved 185°, til de er lysebrune og gennembagte. Lad dem køle af.
Løsn forsigtigt kagerne langs kanten med en kniv, og vip dem ud af formene.
Bland en glasur af flormelis og citronsaft, og smør det på de kolde kager. Drys med hakkede pistacienødder.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Se også: Klassisk opskrift på sandkage