Blondie med rabarber
1. juli 2019
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
En saftig og sødmefuld kage, som har bedst af at blive bagt, dagen før du vil servere den. En nat på køl gør nemlig underværker for både smag og konsistens.
Ingredienser
Udstyr
1 firkantet bageform, 20 x 20 cm
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Læg bagepapir i formen. Hak ¾ af den hvide chokolade fint, og hæld den i en skål. Smelt smørret, og hæld det over chokoladen. Lad det stå et øjeblik, og rør så rundt i massen, til chokoladen er helt smeltet sammen med smørret. Stil chokoladesmørret til side.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk sukker, vaniljekorn og æg lyst og luftigt med en elpisker. Rør det smeltede chokoladesmør i. Rør til sidst hvedemel og salt i dejen.
Skyl og rens rabarberne, og skær dem i små stykker. Hak resten af den hvide chokolade groft.
Fordel dejen i formen, og drys med rabarberstykker og hakket chokolade. Bag kagen i ovnen i 25-30 minutter, til den er gylden på toppen og fast i kanterne, men stadig lidt ubagt i midten. Kagen sætter sig, når den bliver kold, så det er vigtigt ikke at overbage den. Afkøl kagen på en rist, og sæt den herefter på køl, til den er helt kold – allerhelst natten over.
Skær kagen i firkantede stykker, og servér dem til eftermiddagskaffen eller som en fin dessert med frisk frugt og letpisket flødeskum til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Måske kan du også li': Rabarberkompot med vanilje