Små jordbær-rabarber-galetter

Galette betyder flad kage, men selvom de her små, rustikke tærter er flade, er de ikke mindre lækre. Fyldet bestyr af jordbær og rabarber kogt ind til en slags marmelade.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær rabarberne i mindre stykker. Skyl og pil jordbærrene. Hæld begge dele i en gryde med vand. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom vaniljestang og -korn i gryden sammen med sukker.
Varm op, mens du forsigtigt maser jordbærrene let ud. Lad dem simre under låg i 15-20 minutter – tilsæt evt. lidt mere vand, hvis det er nødvendigt.
Når bærrene er helt bløde, tager du gryden af blusset, kasserer vaniljestangen, presser citronsaft ned i gryden og rører rundt. Hæld fyldet på rene, skoldede glas, og stil dem i køleskabet, mens du laver tærtebundene.
Bland de 2 slags mel. Smuldr det kolde smør i melet i helt små stykker, og bland godt. Tilsæt flormelis og mandelflager, og saml hurtigt dejen – den skal ikke være helt ensartet, men bare godt samlet. Hvis den trænger til væde, kan du tilsætte 1 spsk. iskoldt vand. Lad dejen hvile i køleskab ½ time.
Tænd ovnen på 170°. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4-5 mm. Skær runde cirkler ud med en diameter på ca. 12 cm, og fordel et par skefulde af det afkølede fyld ovenpå.
Fold kanten lidt ind over fyldet. Flyt forsigtigt galetterne over på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 25 minutter, eller indtil kanten er sprød og gylden. Lad den køle lidt af.
Pisk cremefraiche sammen med piskefløde, vaniljepulver og flormelis, til cremen er tyk. Servér til tærterne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
15. juli 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar