Clafoutis med rabarber
13. juli 2020
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Clafoutis er en fransk dessert, der ofte består af kirsebær dækket af en lys kagedej. I denne udgave er den dog lavet med syrlige rabarber.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.
Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål. Pisk æggene i dejen skiftevis med mælken.
Tilsæt til sidst det smeltede smør, og rør godt.
Smør et ovnfast fad, og læg rabarberne i fadet. Hæld dejen udover.
Bag kagen i ovnen i 10 minutter, skru ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter.
Servér clafoutisen lun eller kold. Drys med rørsukker, inden kagen serveres.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: God gammeldags rabarbergrød