Clafoutis med rabarber

Clafoutis er en fransk dessert, der ofte består af kirsebær dækket af en lys kagedej. I denne udgave er den dog lavet med syrlige rabarber.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 210°. Skyl rabarberne, og skær dem i stykker på ca. 1 cm.
Smelt smørret i en tykbundet gryde.
Bland mel, sukker, salt og vaniljesukker i en skål. Pisk æggene i dejen skiftevis med mælken.
Tilsæt til sidst det smeltede smør, og rør godt.
Smør et ovnfast fad, og læg rabarberne i fadet. Hæld dejen udover.
Bag kagen i ovnen i 10 minutter, skru ned til 180°, og bag den i yderligere 20 minutter.
Servér clafoutisen lun eller kold. Drys med rørsukker, inden kagen serveres.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
13. juli 2020 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar