Sandart med asparges og persille-saboyenne

25. juli 2019 af .

Foto: Stine Christiansen

De lækre asparges har fået fint selskab af saftig fisk under sprødt skind, og det hele bindes sammen af en luftig, cremet og skummende persillesauce. Retten er helt perfekt til en lun forårsaften.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og skræl de hvide asparges med en kartoffelskræller. Begynd lige under hovedet, og skræl ned mod bunden. Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste, træede ende af både de grønne og de hvide. Damp aspargesene i bouillon og smør i en gryde i 1-2 minutter. Tag dem op, og hold dem varme. Gem bouillonen.
Del sandarten i mindre stykker, så der er 1 til hver, og steg dem i smør på en pande i 4-6 minutter på skindsiden, til kødet er fast.
Kog hvidvin og bouillon fra aspargesene ind til det halve.
Pisk æggeblommer sammen i en skål, og tilsæt den indkogte bouillon lidt ad gangen under piskning.
Fortsæt piskningen over vandbad, til saucen er cremet og skummende. Tilsæt persille, og blend saucen grøn med en stavblender. Smag til.
Anret asparges på tallerkener, og fordel saucen over. Læg fisken ovenpå, pynt med lidt kørvel eller persille, og servér.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar