Skindstegt sandart med spidskål og urtekartoffelmos
26. juli 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Dampet spidskål er en rigtig delikatesse med en dejlig mild smag. Servér den sammen med skindstegt sandart og kartoffelmos rørt med friske krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær fisken i mindre stykker. Steg dem i olie på en varm pande med skindsiden nedad. Krydr med salt og peber. Hold fisken nede med en palet. Steg den i 4 minutter, sluk for varmen, og lad fisken stå og trække færdig på panden.
Skær spidskålen i både, og skyl dem. Damp dem i letsaltet vand i en dyb pande i 2 minutter.
Riv skallen af citronen. Skyl og hak persille fint. Rør smør sammen med citronskal og persille, og fordel det på spidskålen, så smørret smelter ind mellem kålbladene.
Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og mos dem let.
Rens forårsløg, og skær dem i skiver. Skyl og hak persille. Bland forårsløg sammen med kartofler, persille og smør. Krydr med salt og peber, og servér kartoffelmosen til den sprødstegte fisk og spidskål i citronsmør.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på kartoffelmos