Skindstegt sandart med gulerodspuré og krydderurter
7. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: columbus leth
Den sprøde sandart smager vidunderligt i selskab med en silkeblød gulerodspuré. Kan du ikke få fat på sandart, kan du i stedet bruge multe eller kulmule. Du kan også lave andre grøntsagspuréer såsom blomkåls- eller jordskokkepuré.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem i mindre stykker. Steg gulerødderne i smør i en dyb pande i 3-4 minutter ved middel varme. Tilsæt timian, honning og eddike, og steg videre i ca. 1 minut. Hæld vand over gulerødderne, så det dækker, og kog dem i ca. 20 minutter, til de er helt møre.
Hæld vandet fra gulerødderne, og blend dem til puré med en stavblender. Smag puréen til med salt og peber.
Skær sandartfileten ud i 4 stykker. Skær små snit i skindet, og pensl skindsiden med olie.
Smelt smørret på en pande. Læg fiskestykkerne med skindsiden nedad på panden, og steg dem i et par minutter, til skindet er sprødt og gyldent. Vend forsigtigt fiskestykkerne, og steg dem færdige på den anden side i 1-2 minutter. Krydr med salt og peber.
Skyl og tør krydderurterne forsigtigt, og hak dem groft. Vend dem sammen med lidt eddike i en skål.
Anret gulerodspuréen på tallerkener, og læg et stykke stegt fisk oven på. Top med krydderurter, og servér med kogte kartofler.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk