Hvidløgsflutes med persille
8. oktober 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Lækre hjemmebagte flutes med hvidløgssmør og persille. Overskydende hvidløgssmør kan fx serveres til dampede grøntsager en anden dag.
Bemærk
Hævetid: I alt 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil og pres hvidløg. Skyl persillen, og hak den fint. Rør smør sammen med hvidløg og persille. Form smørret til en rulle, pak det ind i husholdningsfilm, og læg det på køl i 1 time.
Opløs gæren i det lunkne vand. Tilsæt kærnemælk og olivenolie, og rør rundt. Rør salt og hvedemel i, og ælt dejen grundigt i 5-7 minutter, gerne på en røremaskine.
Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i 30 minutter.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, og del i det ønskede antal portioner. Form hvert stykke dej til et aflangt flute, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Skær en enkelt lang ridse med en skarp kniv i hvert flute. Lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 30 minutter.
Varm ovnen op til 225°. Pensl flutene med vand, og bag dem i ovnen i 15 minutter. Tag flutene ud, og skær dybe riller på skrå ¾ ned i flutene. Læg en skive hvidløgssmør i hver rille, og bag flutene i yderligere 5 minutter. Afkøl let på en rist.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk