Pocheret kylling med grønne og hvide asparges
Selvom grønne og hvide asparges kommer af den samme grøntsag, er der stor forskel på smagen. Asparges kan spises som tilbehør til både kød og fisk. Her serveres det sammen med pocheret kylling.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Ingredienser
personer
- kyllingebrystfileter
- 4
Krydret kogelage
- skalotteløg
- 1
- kruspersille
- 1 stilke
- hvidvin
- 1 dl
- hønsebouillon
- 1 dl
Grønne og hvide asparges
- hvide asparges
- 1 bundter
- grønne asparges
- 1 bundter
Brøndkarsesauce
- usprøjtet citroner
- ½
- piskefløde
- 1 dl
- brøndkarse
- 1 potter
- æggeblommer
- 1
- salt
- peber
Tilbehør
- nye kartofler
- 400 g
Sådan gør du
Grønne og hvide asparges
Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hovedet og ned (selve hovedet skal ikke skrælles). Knæk evt. den nederste, lidt grove ende af. Gem skrællerne.
Krydret kogelage
Pil og hak skalotteløg. Skyl persille. Bring hvidvin og bouillon i kog i en gryde sammen med løg og persille. Tilsæt aspargesskrællerne, og læg kyllingefileterne i gryden. Læg låg på, og lad kyllingefileterne simre i ca. 10 minutter. Tag kyllingefileterne op, og gem kogelagen.
Tilbehør
Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 12-15 minutter. Hæld vandet fra.
Grønne og hvide asparges, fortsat
Si kogelagen fra kyllingekødet over i en anden gryde, og kog de hvide asparges ca. 5 minutter og de grønne asparges ca. 2 minutter heri. Tag dem op med en hulske, og hold dem varme. Gem kogevandet.
Brøndkarsesauce
Kog lagen ind uden låg til ca. ¾ dl. Riv skallen af citronen. Hæld fløde, citronsaft og citronskal i gryden, og kog op.
Tilsæt halvdelen af brøndkarsen, tag gryden af varmen, og blend æggeblommen i med en stavblender. Efter tilsætning af æggeblommen må saucen endelig ikke koge. Smag til med salt og peber.
Halvér kyllingebrystfileterne, og anret dem oven på de hvide og grønne asparges. Hæld sauce over, og pynt med frisk brøndkarse. Servér straks med kartofler og resten af saucen ved siden af.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner