Pocheret kylling med grønne og hvide asparges
1. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Selvom grønne og hvide asparges kommer af den samme grøntsag, er der stor forskel på smagen. Asparges kan spises som tilbehør til både kød og fisk. Her serveres det sammen med pocheret kylling.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl de grønne asparges, og bræk den nederste, træede ende af. Skræl forsigtigt de hvide asparges fra hovedet og ned (selve hovedet skal ikke skrælles). Knæk evt. den nederste, lidt grove ende af. Gem skrællerne.
Pil og hak skalotteløg. Skyl persille. Bring hvidvin og bouillon i kog i en gryde sammen med løg og persille. Tilsæt aspargesskrællerne, og læg kyllingefileterne i gryden. Læg låg på, og lad kyllingefileterne simre i ca. 10 minutter. Tag kyllingefileterne op, og gem kogelagen.
Kog kartoflerne møre i en gryde med letsaltet vand i ca. 12-15 minutter. Hæld vandet fra.
Si kogelagen fra kyllingekødet over i en anden gryde, og kog de hvide asparges ca. 5 minutter og de grønne asparges ca. 2 minutter heri. Tag dem op med en hulske, og hold dem varme. Gem kogevandet.
Kog lagen ind uden låg til ca. ¾ dl. Riv skallen af citronen. Hæld fløde, citronsaft og citronskal i gryden, og kog op.
Tilsæt halvdelen af brøndkarsen, tag gryden af varmen, og blend æggeblommen i med en stavblender. Efter tilsætning af æggeblommen må saucen endelig ikke koge. Smag til med salt og peber.
Halvér kyllingebrystfileterne, og anret dem oven på de hvide og grønne asparges. Hæld sauce over, og pynt med frisk brøndkarse. Servér straks med kartofler og resten af saucen ved siden af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk