Tarteletter med kylling og hvide asparges
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Klassiske tarteletter med kylling og hvide asparges er et sikkert hit på middagsbordet.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg kyllingefileterne i en gryde med laurbærblade og peberkorn, og hæld vand over, til kødet er netop dækket. Kog kødet i 10-12 minutter, til det er gennemkogt. Gem kogelagen til saucen.
Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel, og rør, til massen samler sig. Tilsæt mælk, og rør til en tyk masse. Tilsæt kogelagen fra kyllingekødet lidt ad gangen, og rør godt, til saucen er tyk og jævn.
Skræl aspargeserne, knæk de nederste ender af, og skær aspargeserne i 3 cm lange stykker. Bring en gryde med vand i kog, kog aspargeserne i 2 minutter, og afkøl i iskoldt vand. Dup dem tørre.
Skær kyllingekødet i mundrette stykker, og vend dem i saucen sammen med aspargeserne. Varm saucen igennem, og smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200º, og lun tarteletterne i ca. 5 minutter. Fordel fyldet i tarteletterne, drys med finthakket persille, og kværn peber hen over. Server straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassiske tarteletter