Quinoasalat med kylling og hvide asparges
8. september 2020
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
Hvide asparges anvendes knap så meget i det danske køkken som de grønne, måske fordi de skal skrælles og er lidt dyrere. Det er en skam, for de har mere sødme og volumen og er mindre vandede end de grønne. Prøv dem her i en quinoasalat med kylling toppet med estragondressing og krydderurter.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl quinoagrynene grundigt, og kog dem møre i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Rør fraiche sammen med hvidvinseddike, hakket estragon (gem lidt til pynt),salt og peber. Lad dressingen trække, og smag den herefter til.
Bræk den træede del af aspargesene, skræl dem, og riv dem i lange bånd med et rivejern.
Blanchér aspargesbroccolien et kort øjeblik, og snit salatløgene.
Skær kyllingen i tynde skiver. Anret quinoa, grøntsager og kylling i dybe tallerkener.
Dryp estragondressing hen over salaten, drys den med masser af brøndkarse og mere frisk estragon, og servér.
Tip!
Hvide asparges skal skrælles, fordi de i modsætning til grønne asparges dyrkes i jorden og får en træet overflade, der ikke smager særlig godt. Den nemmeste måde er at brække den træede del af, som man gør med grønne asparges, tage fat i hovedet og skrælle nedefter mod bunden. Hovedet skal ikke skrælles, men blot skylles grundigt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk