Tarteletter med kylling og grønne asparges

Prøv en variation af de traditionelle tarteletter! Skift den almindelige tarteletskål ud med lette og knasende sprøde tarteletter af filodej – så har du en kalorielet version af en skøn gammel kending.

Tarteletter med kylling og grønne asparges
61-90 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer
fillodej
3 ark
olivenolie
3 spsk.

Kyllingesauce med grønne asparges

kyllingebrystfileter
2
hønsebouillon
7 dl
grønne asparges
1 bundter
skummetmælk
2 dl
majsstivelse
2 spsk.
citroner
½
salt
peber

Jordbærsalat med glaskål

perlebyg
1½ dl
rucola
50 g
glaskål
1
jordbær
250 g
olivenolie
2 spsk.
æbleeddike eller citronsaft
1 spsk.
grov sennep
1 tsk.
honning
2 tsk.
salt

Til servering

kørvel
1 bundter

Udstyr

  • en fast muffinform med 12 huller

Sådan gør du

Tag 1 ark filodej frem. Læg et fugtigt viskestykke over resten. Klip det første ark filodej i 12 stykker.
Pensl de 12 stykker med olie. Læg 3 stykker oven på hinanden lidt forskudt, så det ligner en stjerne.
Læg de 3 sammenlagte stykker i en muffinform, og tryk godt ned i bunden og i siderne, så kanterne ikke falder ind mod midten. Fortsæt på samme måde med resten.
Bag tarteletterne i en 175° varm ovn i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.

Kyllingesauce med asparges

Kog kyllingefileterne i hønsebouillon i ca. 10 minutter, til kødet er gennemtilberedt. Afkøl kødet, og pluk det i strimler med 2 gafler. Si hønsebouillonen, og tag 5 dl fra til saucen. Kassér resten.
Bring de 5 dl hønsebouillon i kog i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Skyl asparges, bræk den nederste, lidt grove ende, og skær resten i små stykker. Læg dem i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra.
Rør mælk og majsstivelse sammen, og hæld det i den simrende hønsebouillon lidt ad gangen, til saucen er cremet. Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend kylling og asparges i saucen, og varm den igennem.

Jordbærsalat med glaskål

Kog perlebyg efter pakkens anvisning. Skyl og tør rucola. Skræl glaskål, og skær den i små tern. Rens og halvér jordbær. Rør olie, eddike, sennep og honning sammen, og smag til med salt. Bland perlebyg, rucola, glaskål, jordbær og dressing.

Servering

Fordel kyllingesaucen i de lune tarteletter. Pynt med kørvel, og servér straks.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'