Tarteletter med kylling og grønne asparges
Prøv en variation af de traditionelle tarteletter! Skift den almindelige tarteletskål ud med lette og knasende sprøde tarteletter af filodej – så har du en kalorielet version af en skøn gammel kending.

61-90 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft
Ingredienser
personer
- fillodej
- 3 ark
- olivenolie
- 3 spsk.
Kyllingesauce med grønne asparges
- kyllingebrystfileter
- 2
- hønsebouillon
- 7 dl
- grønne asparges
- 1 bundter
- skummetmælk
- 2 dl
- majsstivelse
- 2 spsk.
- citroner
- ½
- salt
- peber
Jordbærsalat med glaskål
- perlebyg
- 1½ dl
- rucola
- 50 g
- glaskål
- 1
- jordbær
- 250 g
- olivenolie
- 2 spsk.
- æbleeddike eller citronsaft
- 1 spsk.
- grov sennep
- 1 tsk.
- honning
- 2 tsk.
- salt
Til servering
- kørvel
- 1 bundter
Udstyr
- en fast muffinform med 12 huller
Sådan gør du
Tag 1 ark filodej frem. Læg et fugtigt viskestykke over resten. Klip det første ark filodej i 12 stykker.
Pensl de 12 stykker med olie. Læg 3 stykker oven på hinanden lidt forskudt, så det ligner en stjerne.
Læg de 3 sammenlagte stykker i en muffinform, og tryk godt ned i bunden og i siderne, så kanterne ikke falder ind mod midten. Fortsæt på samme måde med resten.
Bag tarteletterne i en 175° varm ovn i 8-10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Kyllingesauce med asparges
Kog kyllingefileterne i hønsebouillon i ca. 10 minutter, til kødet er gennemtilberedt. Afkøl kødet, og pluk det i strimler med 2 gafler. Si hønsebouillonen, og tag 5 dl fra til saucen. Kassér resten.
Bring de 5 dl hønsebouillon i kog i en gryde, og lad det koge i 5 minutter. Skyl asparges, bræk den nederste, lidt grove ende, og skær resten i små stykker. Læg dem i en skål, hæld kogende vand over, og lad dem trække i 5 minutter. Hæld vandet fra.
Rør mælk og majsstivelse sammen, og hæld det i den simrende hønsebouillon lidt ad gangen, til saucen er cremet. Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft, salt og peber. Vend kylling og asparges i saucen, og varm den igennem.
Jordbærsalat med glaskål
Kog perlebyg efter pakkens anvisning. Skyl og tør rucola. Skræl glaskål, og skær den i små tern. Rens og halvér jordbær. Rør olie, eddike, sennep og honning sammen, og smag til med salt. Bland perlebyg, rucola, glaskål, jordbær og dressing.
Servering
Fordel kyllingesaucen i de lune tarteletter. Pynt med kørvel, og servér straks.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner