Grønne og hvide asparges med pocheret æg og stenbiderrogn

En skøn forret i forårets tegn med både grønne og hvide asparges. Husk, at det skal gå lidt tjept med anretningen, da de pocherede æg skal serveres straks.

Grønne og hvide asparges med pocheret æg og stenbiderrogn
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer
hvide asparges
8
grønne asparges
8
stenbiderrogn på glas
100 g

Citrondressing

cremefraiche 38 %
1½ dl
usprøjtet citroner
1
salt
peber

Pocheret æg

eddike
1 spsk.
æg
4

Brødcroutoner

groft brød
2 skiver
olivenolie
2 spsk.
salt

Til servering

frisk dild
½ bundter
kørvel
½ bundter
peber

Sådan gør du

Skyl aspargeserne, og knæk den nederste træede ende af. Skræl de hvide asparges, og skær dem i 4 cm lange stykker. Læg både de grønne og de hvide asparges i en gryde med kogende vand i 2-3 minutter.

Citrondressing

Riv skallen af citronen fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.

Pocheret æg

Bring en gryde med vand og eddike i kog. Slå æggene ud på en lille underkop, uden at blommen går itu. Pisk det kogende vand i cirkelbevægelse med et piskeris, og tilsæt æggene 1 ad gangen. (vandet skal være i bevægelse, så ægget ikke sætter sig fast i bunden af gryden).
Lad æggene pochere i det varme vand i ca. 2 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Brødcroutoner

Skær brødet i små tern, og vend dem med olivenolie og salt. Rist dem på en pande, til de er gyldne og sprøde.

Servering

Anret 2 hvide asparges og 2 grønne asparges på hver tallerken sammen med brødcroutoner, stenbiderrogn og små klatter af dressingen. Pynt med kørvel og dild, og læg et pocheret æg på toppen. Krydr med peber.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Få alle vores bedste tips og tricks til at pochere æg her!

Måske du også kan li'