Grønne og hvide asparges med pocheret æg og stenbiderrogn
En skøn forret i forårets tegn med både grønne og hvide asparges. Husk, at det skal gå lidt tjept med anretningen, da de pocherede æg skal serveres straks.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Camilla Zarah LawesFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
- hvide asparges
- 8
- grønne asparges
- 8
- stenbiderrogn på glas
- 100 g
Citrondressing
- cremefraiche 38 %
- 1½ dl
- usprøjtet citroner
- 1
- salt
- peber
Pocheret æg
- eddike
- 1 spsk.
- æg
- 4
Brødcroutoner
- groft brød
- 2 skiver
- olivenolie
- 2 spsk.
- salt
Til servering
- frisk dild
- ½ bundter
- kørvel
- ½ bundter
- peber
Sådan gør du
Skyl aspargeserne, og knæk den nederste træede ende af. Skræl de hvide asparges, og skær dem i 4 cm lange stykker. Læg både de grønne og de hvide asparges i en gryde med kogende vand i 2-3 minutter.
Citrondressing
Riv skallen af citronen fint. Rør ingredienserne til dressingen sammen, og smag til.
Pocheret æg
Bring en gryde med vand og eddike i kog. Slå æggene ud på en lille underkop, uden at blommen går itu. Pisk det kogende vand i cirkelbevægelse med et piskeris, og tilsæt æggene 1 ad gangen. (vandet skal være i bevægelse, så ægget ikke sætter sig fast i bunden af gryden).
Lad æggene pochere i det varme vand i ca. 2 minutter. Tag dem op, og lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Brødcroutoner
Skær brødet i små tern, og vend dem med olivenolie og salt. Rist dem på en pande, til de er gyldne og sprøde.
Servering
Anret 2 hvide asparges og 2 grønne asparges på hver tallerken sammen med brødcroutoner, stenbiderrogn og små klatter af dressingen. Pynt med kørvel og dild, og læg et pocheret æg på toppen. Krydr med peber.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner
Få alle vores bedste tips og tricks til at pochere æg her!