Pighvar og dampede muslinger med asparges

Delikat fiskekød, en intens muslingesauce og asparges med et sprødt knæk – her er der lagt op til ren nydelse.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 90°. Filetér fisken, og fjern skindet, eller få fiskehandleren til at gøre det.
Saml fileter 2 og 2, og fyld dild imellem. Krydr med salt og peber. Læg de dobbelte fileter i en bradepande, og bag dem i ovnen i 17-20 minutter afhængigt af tykkelsen.
Pil løget, og hak det fint. Skræl guleroden, og skær den i fine tern. Steg løg og gulerod i smør sammen med laurbærbladene, til løgene er klare.
Skyl muslingerne et par gange for at fjerne sand, og kassér de muslinger, der er åbne og ikke lukker sig efter et let bank mod køkkenbordet.
Hæld hvidvinen over løg og gulerødder, og læg låg på gryden, så der kommer godt med damp. Hæld muslingerne i gryden, og damp dem, til de åbner sig.
Tag muslingerne op af gryden, og si væsken ned i gryden. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Kog saucen ind til ca. det halve, og pisk det kolde smør i, lidt ad gangen, til saucen tykner. Pres saften af citronen, og smag saucen til med citronsaft, salt og peber.
Knæk den træede ende af aspargesene. Blanchér aspargesene i en gryde med kogende letsaltet vand i 2 minutter.
Servér de bagte pighvarfileter med dampede muslinger og blancherede asparges. Pynt med tallerkensmækkere eller krydderurt, og dryp med muslingesauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar