Dampede asparges med muslinger
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Muslinger er nemme at tilberede derhjemme og kan sagtens gøres til et komplet måltid med sæsonens grøntsager som tilbehør.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løget, og skær det i tern. Skræl guleroden, og skær den i tern. Pil og skær hvidløget i tynde skiver.
Steg løg, gulerod, hvidløg og dild i lidt olie i en gryde. Hæld hvidvinen i gryden, når løgene er gennemsigtige.
Hæld blåmuslingerne i gryden, når vinen koger. Damp muslingerne i gryden under låg i 3 minutter.
Tag muslingerne op af gryden, si grøntsagerne fra, og kog væsken ind. Skær smørret i tern, og pisk det i væsken, så du får en glat sauce. Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Knæk den nederste ende af alle aspargesene. Skræl de hvide asparges med en tyndskræller.
Kog aspargesene i letsaltet vand med smør i 4-5 minutter, til de er møre, men stadig har bid.
Servér asparges med muslinger og muslingesauce, og pynt med tallerkensmækkere eller dild.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk