Dampede knivmuslinger med asparges

Dampede knivmuslinger er en fornem forret, hvis det skal være lidt ekstra lækkert. Servér med asparges, kærnemælk og grøn olie.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl knivmuslingerne i koldt vand, og tjek, at alle er levende og intakte. Pil skalotteløget, og snit det fint. Hak ramsløgene groft.
Varm en gryde med halvdelen af olien. Læg skalotteløg, ramsløg og knivmuslinger i gryden, og lad det hele stege 30 sekunder.
Hæld øllen over, læg låg på, og lad muslingerne dampe i 2 minutter, til de lige åbner sig.
Tag muslingerne op af gryden, og reducér væden til det halve. Pil muslingerne ud af skallen, læg dem i en skål, og sigt den reducerede væde henover.
Knæk enderne af aspargesene, og skyl aspargesene i koldt vand. Grill dem i ca. 1 minut på hver side, så de får striber, men stadig er sprøde.
Blend resten af olien, halvdelen af karsen og ramsløgsblade til en helt grøn olie. Krydr med salt og peber.
Hæld kærnemælken ned til muslingerne, og vend det godt rundt.
Fordel aspargesene og muslingerne på tallerkner, og kom noget af væden udover.
Dryp med den grønne olie. Pynt med resten af karsen og strimlede ramsløgsblade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
21. juni 2019 af .

Foto: Aller Media

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar