Kyllingebryst med dampede grønne asparges
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Der er ikke noget som friske, spæde asparges. Her serveres de dampede med kylling, pinjekerner og parmesan til.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Læg 4 store stykker alufolie på bordet, og placér en kyllingefilet i midten af hvert stykke alufolie. Fold kanterne på alufolien opad, og fordel hvidvinen ligeligt i hver pakke.
Fordel smør, timian og hvidløg skåret i tynde skiver oven på kyllingefileterne. Luk alufolien omhyggeligt sammen omkring kyllingefileterne, og læg dem i en bradepande.
Steg dem i ovnen i 25 minutter.
Skyl aspargesene, og bræk den nederste træede ende af.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og læg aspargesene i det kogende vand i 2-3 minutter. Tag dem op med en hulske, og læg dem i et fad.
Dryp med lidt olivenolie, og drys med friskrevet parmesan.
Rist pinjekernerne let på en tør pande med lidt salt, og drys dem over aspargesene i fadet.
Servér som tilbehør til kyllingepakkerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk