Dampede asparges med burrata og citron

10. maj 2022 af .

Foto: Lene Samsø

Har du i forvejen saltede citroner stående, kan du sagtens bruge dem og springe denne lynsaltemetode over. Eller du kan købe saltede, fermenterede citroner på glas.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær skrællen af citronen – også den hvide, bitre hinde. Skær citronskrællen i grove strimler, og giv dem et opkog i en gryde med vand.
Sigt dem for væske, og gentag proceduren 2 gange. Hæld koldt vand i gryden med citronskal, kog op, og lad blandingen koge i 5-6 minutter. Lad citronskallen afdryppe.
Hak citronskallen groft. Hak ansjosen fint. Rør ansjos, citronskal, salt og olie sammen i en skål.
Skyl aspargesene, og knæk de træede ender af. Rør kogende vand, salt og olivenolie sammen i en skål, og lad aspargesene dampe heri i ½-1 minut. Afdryp straks.
Steg aspargesene på en (grill)pande i 2-3 minutter.
Anret asparges på et stort fad. Læg burrataerne ovenpå, og top med lynsaltede citroner, karse og peber.

Tip!

Den lynsaltede citron er god på salater, til stegt kylling, fisk eller i en sandwich.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar