Dampede muslinger med rodfrugter
6. august 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Fan af moules frites? Så prøv disse skønne blåmuslinger med rodfrugter og grove ovnbagte fritter til. Rør en aioli af mayonnaise og rigeligt hvidløg, og så er der serveret.
Bemærk
Vær opmærksom på at kassere de muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem mod bordet. Kassér også de muslinger, der evt. ikke har åbnet sig under dampningen.
Ingredienser
Sådan gør du
Skrub kartoflerne, og skær dem i grove både. Vend dem med olie og salt på en bageplade med bagepapir. Bag dem i ovnen ved 200° i ca. 30 minutter.
Rens muslingerne i koldt vand, og fjern eventuelt skæg. Kassér åbne muslinger, der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordet.
Skræl gulerødder, rødbeder og persillerødder, og skær dem i tynde stave. Rens og snit forårsløg. Skyl persillen (gem halvdelen til pynt).
Varm en stor gryde op med olie, og læg muslingerne og grøntsagerne i gryden. Hæld vin og bouillon ved, læg låg på, og lad muslingerne dampe et par minutter, til de åbner sig.
Tag muslingerne op med en hulske, og anret dem i dybe tallerkener. Hæld fløde i gryden, kog op, og smag saucen til med salt og peber.
Hæld saucen over de varme muslinger. Pynt med persille.
PIl og knus hvidløg. Rens og hak forårsløg fint. Rør mayonnaise med hvidløg og forårsløg, og servér det til muslingerne sammen med de grove fritter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk