Blæksprutte med dampede hvide asparges
16. juli 2019
af
Mikkel Karstad.
Foto: Aller Media
Frisk blæksprutte er hovedingrediensen i denne fine forret. Servér med dampede hvide asparges med asparges-sauce, hvor selv aspargesskrællerne kan bruges. Så undgår du madspild!
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl aspargesene, og knæk enderne af. Steg enderne og skrællerne i 4-5 minutter på en tør pande, så de får et gyldent og karamelliseret look.
Hæld skræller, ender og lidt vand i en blender, og blend det kortvarigt. Lad massen dryppe af til juice i en finmasket sigte. Tilsæt lidt salt, og lad juicen trække, gerne et par timer.
Smag juicen til med lidt citronsaft, friskkværnet peber og olivenolie.
Rens blæksprutten, og skær den ud i helt tynde strimler. Du kan eventuelt få din fiskehandler til at gøre det.
Kom de hvide asparges i en gryde med vand og lidt salt, og kog dem i 2-3 minutter alt efter tykkelsen.
Steg blæksprutte-strimlerne på en pande i lidt olie ved høj varme i ca. 30 sekunder, så de kun lige bliver stegt. Hvis blæksprutter bliver tilberedt for længe, risikerer du, at de bliver seje som gummi. Tag blæksprutterne af panden, og krydr med lidt citronsaft, salt og peber.
Anret asparges på tallerkenerne sammen med de lune blæksprutter. Hæld aspargesjuicen over. Drys med lidt urter, og servér straks med godt brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk