Dampede asparges med hollandaise og pocherede æg
5. maj 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Servér en ægte klassiker for den, du holder allermest af! Retten er proppet med asparges og kan sagtens række til 4 personer, hvis du blot pocherer 2 æg ekstra.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl de hvide asparges. Skær de træede ender af både de hvide og grønne asparges, og skyl aspargesene. Kog aspargesene i saltet vand i en dyb pande med lidt smør i ½-1 minut. Afdryp straks.
Sæt vand over i en stor gryde til æggene, og salt det gavmildt. Hæld eddike i en skål, og slå de 2 æg ud i skålen.
Pisk i det kogende vand, så du laver en hvirvel i midten. Hæld forsigtigt æggene i midten af hvirvlen, og skru lidt ned for vandet, så det ligger lige under kogepunktet. Lad æggene pochere i 2½-3 minutter. Tag dem op med en hulske.
Smelt smørret, og hæld det i en kop. Kassér den hvide valle. Pisk hvidvin, eddike, æggeblommer og salt sammen i en kasserolle. Sæt den over varmen, og pisk, til æggene tykner en smule.
Hæld det klare smør i lidt ad gangen. Pisk i et par minutter over lav varme, eller til saucen er tyk og blank. Hæld den straks i en skål, så du undgår, at den skiller.
Anret aspargesene på 2 tallerkner, læg 1 æg på hver tallerken, og drys med hakket kørvel og friskkværnet peber. Servér straks med brød og evt. en skive citron.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk