Dampede muslinger med hvide asparges

Store, saftige og nydampede muslinger er en vidunderlig spise. Tilføj hvide asparges, og smagen bliver kun endnu bedre. Nyd muslingerne med et køligt glas hvidvin.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl asparges, og knæk de nederste, træede ender af dem – gem både aspargesskræller og -ender. Skær aspargesene i tynde skiver.
Pil og hak løg og hvidløg. Steg aspargesskræller og -ender i smør i en gryde sammen med løg, hvidløg, laurbærblade og timian. Hæld hvidvin og fond ved, og lad det simre i 20 minutter. Sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden.
Rens muslingerne, og kassér dem, som ikke lukker sig, og dem, hvis skal er itu. Damp muslingerne i gryden under låg i et par minutter sammen med de tynde aspargesskiver, til muslingerne har åbnet sig.
Tag muslingerne op med en hulske, og fordel dem i portionsskåle.
Hæld fløden i gryden til aspargesene, og lad det koge i et par minutter uden låg. Pres saften af citronen. Smag til med citronsaft, salt og peber, og hæld suppen over muslingerne.
Pynt evt. med tallerkensmækker, og servér straks med brød til.

Tip!

Tallerkensmækker, også kaldet blomsterkarse, er en spiselig blomst. Navnet kommer af de store flade blade.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
5. oktober 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar