Oksemørbrad med polenta og tomatkompot
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Denne lækre opskrift på oksemørbrad med polenta og tomatkompot er lige i øjet, hvis du vil forkæle familie eller gæster med en festlig menu.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg, og skær dem i helt tynde skiver. Pluk timianbladene. Steg løgskiver og timianblade i olie i en lille gryde, til løgene begynder at blive gyldne.
Tilsæt ahornsirup, og rør rundt. Skyl tomaterne, skær dem i mindre tern, og hæld dem i gryden.
Tilsæt balsamico, salt og peber, og lad kompotten koge ind, indtil væsken er næsten fordampet. Lad tomatkompotten køle af indtil servering.
Tænd ovnen på 200°. Krydr mørbraden med salt og peber. Brun den godt af på alle sider i smør på en pande.
Steg mørbraden færdig i ovnen i 20 minutter. Lad den hvile i 10 minutter.
Bring vand i kog i en gryde. Tilsæt salt. Hæld majsgryn i det kogende vand under konstant omrøring. Lad det koge i ca. 15 minutter, indtil grøden er cremet.
Riv parmesan, og rør den i grøden. Smag polentaen til med salt og peber.
Rist mandlerne let på en tør pande, og hak dem groft.
Servér tykke skiver af oksemørbrad sammen med polenta og tomatkompot, og drys med mandler og frisk timian.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk