Lammekrone med tomatkompot og artiskok

Lammekrone er en fantastisk spise, og her bliver den kompletteret af tomat og artiskok.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°.
Krydr lammekronen med salt og peber, og brun den i lidt olivenolie på en varm pande. Læg den i et ovnfast fad, og steg den færdig i ovnen i 15-20 minutter, så kødet stadig er rosa. Bruger du stegetermometer, skal centrumtemperaturen op på maks. viser 60°.
Skyl tomaterne. Halvér dem, og knus dem med håndfladen. Hak dem derefter groft. Steg tomaterne i lidt olivenolie på en pande ved god varme sammen med knust hvidløg og chiliflager.
Hæld hvidvin ved tomaterne, og lad det simre 15 minutter ved lav varme, til konsistensen er som tyk kompot. Smag til med sukker, salt og peber.
Bring en stor gryde med vand i kog. Skær stænglen af artiskokkerne, fjern de yderste grove blade, og skær lidt af toppen. Skyl artiskokkerne, og gnid bunden med citronsaft.
Skær artiskokkerne i kvarte, og fjern forsigtigt skægget i midten med en ske. Kom salt og citronskiver i den kogende gryde, og lad artiskokkerne koge i gryden i 10 minutter.
Skyl bladbederne, og damp dem et par minutter i en gryde med lidt smør og vand i bunden.
Skær lammekronen i skiver, og servér med kogt artiskok, dampet bladbede og tomatkompot.

Tip!

Du kan være heldig at finde lammekrone i et velassorteret supermarked. Ellers må du et smut forbi slagteren.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Stine Christiansen, skovdal.dk

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar