Oksemørbrad med svampesauce
14. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Lars Ranek
Oksemørbrad er det ultimative stykke kød til fest- eller nytårsmenuen. Forkæl dine gæster, og servér mørbraden sammen med svampesauce og krydrede kartofler og fennikel.
Ingredienser
Sådan gør du
Brun stegen i olie på en stor pande. Læg den på en bageplade med bagepapir, krydr med salt, peber og rosmarin, og steg den i en 180° varm ovn i 12-18 minutter.
Lad den hvile i 10 minutter.
Skrub kartofler, og skær dem i tynde både. Rens fennikler, og skær dem i kvarte.
Læg kartofler og fennikler på en bageplade med bagepapir. Krydr med olie, salt, peber og rosmarin. Ovnsteg dem i ca. 30 minutter ved 200°.
Rens svampene. Pil løget, og hak det fint.
Steg løget lysebrunt i smør i en gryde. Tilsæt svampe og timian, og rist dem i et par minutter.
Tilsæt bouillon og fløde, og småkog i et par minutter. Jævn evt. saucen med majsstivelse.
Servér straks kødet med kartofler, fennikel og sauce, og drys med skyllet persille, salt og peber.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Grundopskrift på oksemørbrad eller klassisk opskrift på whiskey sovs
Powered by Froala Editor