Pulled beef med polenta

26. januar 2023 af .

Foto: Rikke Westesen

Lad kødet simre i ovnen på en doven weekend. Så skal du blot smække en hurtig polenta sammen inden middagen.

Bemærk
Simretid: 3-4 timer

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 120°. Brun kødet på alle sider i olie i en stor gryde, der kan gå i ovnen. Krydr med salt og peber. Tag kødet op af gryden.
Pil og hak løg og hvidløg. Skyl bladselleri, og skær dem i tynde skiver. Hæld det hele i gryden, og lad det stege mørt uden at tage farve. Skyl tomaterne, skær dem i tern, og hæld dem i gryden sammen med tomatpuré og mel. Steg kort.
Skyl og pluk persillen, og bind persillestilke, laurblade og timian sammen med en kødsnor, eller læg krydderurterne i en tepose. Hæld hvidvin i gryden, og kog op. Tilsæt krydderurter, bouillon og kød, læg låg på, og sæt gryden i ovnen i 3-4 timer, til kødet er helt mørt. Tjek undervejs, om der mangler væde.
Kassér krydderurterne. Træk kødet fra hinanden med 2 gafler, og rør det ud i saucen. Smag til med salt og peber.
Kog vand og vin op i en gryde. Tilsæt polenta, og pisk i et par minutter, til den tykner. Tag gryden af varmen, og tilsæt smør. Smag til med salt, peber og friskrevet parmesan.
Anret polenta i dybe tallerkner. Top med kød, sauce, grofthakkede persilleblade og lidt 45friskrevet parmesan. Krydr med salt og peber, og servér straks.

Tip!

Du kan sagtens lave kødet på komfuret i stedet. Hold hele tiden øje med, om der mangler væde, og beregn en smule kortere tilberedningstid.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar