Polenta-fritter

10. maj 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Pommes lavet af polenta giver dig sprøde fritter med et blødt indre. Fritterne har en dejlig smag af parmesan, der gør dem gode til alt fra burger og grillkylling til gryderetter og salater.

Ingredienser

Sådan gør du

Bring vandet i kog i en gryde, drys polentaen i, og lad den koge i 1-2 minutter under konstant omrøring.
Rør parmesan og smør i, og fordel blandingen i en lille form beklædt med bagepapir.
Glat overfladen med bagsiden af en ske, og stil polentaen i køleskabet i mindst 2 timer, eller til den er blevet helt stiv og fast.
Tænd ovnen på 225°. Skær den stivnede polenta i stave, fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag fritterne i ovnen i 20-25 minutter, til de er sprøde og let gyldne.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du sprøde polenta-fritter

Du skal kun bruge 4 ingredienser for at lave de sprøde fritter af polenta: Polenta, vand, parmesan og salt.

Først laver du en majsgrød, som smages til med parmesan. Grøden bliver stiv, når den er kølet af, så den nemt kan skæres ud til fritter, der bages i ovnen.

Herunder får du trin for trin-billeder, så du selv kan gøre kunsten efter:

Hvad er polenta?

Polenta er italiensk majsgrød baseret på majsgryn. Polenta er meget mild i smagen, så smag grøden godt til med f.eks. chili, svampe, krydderurter, citron eller parmesan. Friskkogt er polenta et lækkert alternativ til kartoffelmos. En fast og afkølet polenta kan skæres i stave og steges til sprøde polentafritter i ovnen eller på panden.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar