Polenta-fritter

Pommes lavet af polenta giver dig sprøde fritter med et blødt indre. Fritterne har en dejlig smag af parmesan, der gør dem gode til alt fra burger og grillkylling til gryderetter og salater.

Polenta-fritter
0-30 min.

(1)

May 10, 2021 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Sådan laver du sprøde polenta-fritter

Du skal kun bruge 4 ingredienser for at lave de sprøde fritter af polenta: Polenta, vand, parmesan og salt.

Først laver du en majsgrød, som smages til med parmesan. Grøden bliver stiv, når den er kølet af, så den nemt kan skæres ud til fritter, der bages i ovnen.

Herunder får du trin for trin-billeder, så du selv kan gøre kunsten efter:

Hvad er polenta?

Polenta er italiensk majsgrød baseret på majsgryn. Polenta er meget mild i smagen, så smag grøden godt til med f.eks. chili, svampe, krydderurter, citron eller parmesan. Friskkogt er polenta et lækkert alternativ til kartoffelmos. En fast og afkølet polenta kan skæres i stave og steges til sprøde polentafritter i ovnen eller på panden.

Måske du også kan li'