Hvide asparges med frisk tomatkompot
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Hvide asparges er rigtig luksusmad og har dansk sæson fra midt i maj til slut juni. De smager godt både varme, lune og kolde.
Ingredienser
Sådan gør du
Læg aspargesene på et bræt, og skræl dem med en tyndskræller fra hovedet og nedad. Skær de nederste 3 cm af.
Bring en stor gryde med letsaltet vand i kog, hvor aspargesene kan ligge i fuld længde. Kog dem i 5-6 minutter afhængigt af deres tykkelse. De må gerne være sprøde.
Afdryp dem på et rent viskestykke, og anret dem på et fad eller i portioner.
Halvér tomaterne, og fjern kernerne. Skær tomatkødet i små tern. Bland dem med kapers og finthakkede ansjoser.
Fordel tomatkompotten i en stribe hen over aspargeserne.
Pisk sennep, eddike, honning og olie sammen til en cremet dressing. Smag til med salt og peber (men husk, at kapers og ansjoser også er salte!). Fordel dressingen over aspargesanretningen.
Pynt med lidt friske krydderurter, og servér med brød.
Tip!
Hvide asparges skal skrælles, i modsætning til de grønne. Vælg derfor gerne dem med en vis tykkelse, da de er nemmest at skrælle. Kog dem ”al dente”, så der stadig er bid i dem. Kan du bedst lide dem bløde, forlænger du bare kogetiden et par minutter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk