Hvide asparges med frisk tomatkompot

Hvide asparges er rigtig luksusmad og har dansk sæson fra midt i maj til slut juni. De smager godt både varme, lune og kolde.

Hvide asparges med frisk tomatkompot
0-30 min.

(0)

May 31, 2018 af Susanne PalmqvistFoto: Henrik Freek

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Tip!

Hvide asparges skal skrælles, i modsætning til de grønne. Vælg derfor gerne dem med en vis tykkelse, da de er nemmest at skrælle. Kog dem ”al dente”, så der stadig er bid i dem. Kan du bedst lide dem bløde, forlænger du bare kogetiden et par minutter.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Nyd sæsonens lækre og sprøde hvide asparges med en frisk tomatkompot. En nem og skøn forret til dine gæster, eller en lækker tilføjelse til ethvert måltid.

Hvornår er det sæson for hvide asparges?

De sprøde hvide aspagers kan nydes i sæsonen fra slut april til midt juni. Du kan tilberede dem kogte, i ovnen eller på grillen, og de kan nydes kolde eller varme.

Kogetid på hvide Asparges 

Asparges skal koge i 5-6 minutter afhængigt af deres tykkelse, og hvor sprøde du ønsker dem. Ønsker du ikke at koge dine asparges?  Prøv fx at tilberede dem i ovnen eller på grillen:

Hvide asparges i ovnen 

  1. Start med at lægge dem i et smurt ildfast fad
  2. Herefter skal de bages i ovn ved 200 grader i 6-7 minutter alt afhængigt af, hvor meget bid, du ønsker de skal have.

Hvide asparges på grillen

  1. Start med at vende dem i olie 
  2. Sørg for at varmen på din grill er lav (De kan både grilles på en gas og kugl gril. 
  3. Læg dem på og grill dem cirka fire minutter på hver side – så i alt otte minutter.

Hvad er forskellen på hvide og grønne asparges? 

Faktisk er hvide asparges en grøn asparges, som ikke har taget farve. Dette sker fordi de dyrkes på en særlig måde. Hvide asparges er hvide, fordi man dynger jord op omkring dem, så de ikke får noget sollys. De er altså blege, fordi solens stråler ikke har fået lov at gøre dem grønne. 

Forskellen på dem er også tilberedningen. Den grønne kan spises rå, hvorimod den hvide har en kraftig skræl, der bør skrælles af før de tilberedes.     

Derfor skal du spise asparges

Asparges smager fantastisk, og er en super sund grøntsag. De er meget rige på vitaminer og mineralsalte, som er godt for både øjnene, nyrerne og knoglerne. Da grønsagen er rig på A-, E- og K-vitaminer er den med til, styrke nervesystemet og beskytter også kroppen mod svampeinfektioner. 

Opskrifter med hvide asparges 

Der er masse skønne måder man kan tilbedere denne skønne grøntsag på. Vi har samlet en liste over nogle lækre opskrifter med hvide asparges: 

Opskrifter med grønne asparges

Ønsker du inspiration til nogle lækre retter med grønne asparges, så har vi samlet vores bedste bud her: 

Måske du også kan li'