Muslingesuppe med kartoffelfritter og chilimayonnaise
1. juni 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Lækker muslingesuppe serveret med ovnkartofler og mayo med chili.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 220°. Skræl kartoflerne, skær dem i både, og kog dem i en gryde med lidt salt i 10 minutter. Fordel dem derefter i et ovnfast fad, dryp med olivenolie, og drys med salt. Sæt dem i ovnen i ca. 20 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Rens blåmuslingerne. Kassér muslinger, der er åbne og ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordpladen. Rens porren, og skær den i tynde skiver. Pil hvidløg, og snit det i tynde skiver.
Svits porre og hvidløg kort i olivenolie i en gryde. Kom muslingerne og timian i gryden. Hæld hvidvinen ved, og læg låg på. Damp muslingerne i 2-3 minutter, til de åbner sig. OBS: Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
Hæld piskefløden ved, og lad det koge ind. Skyl og hak persillen. Smag til med salt og peber, og drys med persille.
Rør mayonnaise sammen med sød chilisauce.
Anret muslingerne i portionsskåle, og fordel flødesaucen over. Servér med kartoffelfritter, chilimayonnaise og evt. en bid brød.
Tip!
Køb muslinger friske fra fiskehandleren, og husk at kassere dem, som er åbne, før tilberedningen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk