Søde kartoffelfritter med chilimayonnaise
26. maj 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Når du tryller søde kartofler om til fritter, får de en helt anden smag, end den du kender fra klassiske pommes frites med almindelige kartofler. Servér dem sammen med en stærk chilimayonnaise, som giver kartoflernes sødme et godt modspil.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 225°. Skræl kartoflerne, og skær dem i aflange stykker.
Bring vand og 1 spsk. eddike i kog i en gryde sammen med kartoflerne, og kog dem i 10 minutter.
Hæld vandet fra, og fordel stykkerne på en bageplade med et bagepapir.
Vend kartoffelstykkerne i olie og 1 spsk. eddike. Skyl rosmarin, og hak groft.
Drys rosmarin og salt over kartoflerne. Bag kartoflerne i ovnen i ca. 15 minutter.
Bland mayonnaise, sød chilisauce og sambal oelek sammen i en skål med en ske. Servér mayonnaisen til fritterne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk