Regnbuesalat med edamamemos og søde kartoffelfritter
18. marts 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Søde kartofler har – som navnet afslører – en sødlig smag og får en flot rødgylden farve, når de bages i ovnen.
Ingredienser
Udstyr
fire portionsglas
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub de søde kartofler, og skær dem i stave. Vend dem med olie, salt og oregano, og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem sprøde og møre i ovnen i ca. 30 minutter.
Dæk mandler med vand i en skål, og tilsæt salt. Lad dem trække i 10 minutter. Afdryp, og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Bag dem sprøde i ovnen i 10 minutter sammen med kartoflerne. Afkøl, og vend dem med olie. Drys med røget paprika.
Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner i en skål, og lad dem stå i 5 minutter.
Pres saften af citronen. Flæk avocadoen, og blend avocadokødet i en foodprocessor med edamamebønner, citronsaft, olie, vand og korianderblade.
Snit de 2 slags spidskål helt fint. Skyl og afdryp kidneybønnerne. Rens peberfrugter, og skær i små tern. Skræl gulerødder og rødbeder, og riv dem groft.
Fordel edamamemos i 4 portionsglas. Læg de snittede grøntsager og kidneybønner i lag oven på edamamemosen. Drys med paprikamandler, og servér med de bagte søde kartofler på toppen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk