Muslingesuppe med frisk estragon
1. juni 2018
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Muslingesuppe er både perfekt som en lækker forret, eller som et mættende måltid, hvis du serverer et godt brød til.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens muslingerne i koldt vand, og fjern ”skægget”. Kassér alle beskadigede og åbne muslinger, som ikke lukker sig, når du banker dem let ned mod bordpladen.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skræl gulerødderne, rens bladselleri, og skær begge dele i små tern. Steg løg og grøntsager i olie i en stor gryde, til løgene er gennemsigtige.
Pluk bladene af estragonen, og læg dem til side.
Læg estragonstilkene ned til løgene sammen med stjerneanis og laurbærblade. Tilsæt hvidvin og fond, og læg låg på. Når væsken koger, og gryden er fuld af damp, lægges blåmuslingerne i gryden. Læg låg på igen, og damp muslingerne i 2-3 minutter, til de åbner sig.
Tag muslingerne op af gryden med en hulske, og fordel dem i skåle.
Sigt suppen, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløde, salt og peber, og kog i 5 minutter.
Hæld suppen over muslingerne, og top med estragonbladene. Servér straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk