Laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing
Det ser ekstra delikat ud, når du serverer laks på spyd med en lækker krydderiblanding. Som tilbehør får du opskriften på tabbouleh, der er en frisk salat inspireret af Mellemøsten.

0-30 min.
(0)
23. juli 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth
Ingredienser
personer
Laksespyd
- fersk laksefilet
- 600 g
- olivenolie
- 3 spsk.
- garam masala
- 1 spsk.
- chilipulver
- ½ tsk.
- salt
- ½ tsk.
Broccoli-tabbouleh
- couscous
- 150 g
- kogende vand
- 2½ dl
- aspargesbroccoli
- 150 g
- forårsløg
- 4
- bredbladet persille
- 1 håndfulde
- cherrytomater
- 200 g
- granatæbler
- 1
- olivenolie
- 3 spsk.
- citronsaft
- 4 spsk.
- salt og peber
- feta
- 100 g
Myntedressing
- frisk mynte
- 1 håndfulde
- græsk yoghurt 10 %
- 2½ dl
- citronsaft
- 1 spsk.
- salt og peber
Udstyr
Udstyr
- 8 træ- eller grillspyd
Sådan gør du
Laksespyd
Tænd ovnen på 200°.
Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i store tern. Sæt laksestykkerne på 8 træspyd.
Rør olie, garam masala, chili og salt sammen i en skål, og pensl laksestykkerne med marinaden.
Læg laksespyddene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gennemstegte.
Broccoli-tabbouleh
Hæld couscoussen i en skål. Hæld kogende vand over, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter. Løsn couscoussen med en gaffel.
Skyl broccoli, og kør den i en blender, til den er helt findelt. Skyl og hak forårsløg og persille fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder.
Vend broccoli, forårsløg, persille og tomater sammen med couscous, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Anret salaten i en skål, og top med smuldret feta og granatæblekerner.
Myntedressing
Hak mynten fint, og rør den sammen med yoghurt og citronsaft i en skål. Krydr med salt og peber.
Servering
Servér laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner