Laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing
23. juli 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det ser ekstra delikat ud, når du serverer laks på spyd med en lækker krydderiblanding. Som tilbehør får du opskriften på tabbouleh, der er en frisk salat inspireret af Mellemøsten.
Ingredienser
Udstyr
Udstyr
8 træ- eller grillspyd
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°.
Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i store tern. Sæt laksestykkerne på 8 træspyd.
Rør olie, garam masala, chili og salt sammen i en skål, og pensl laksestykkerne med marinaden.
Læg laksespyddene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gennemstegte.
Hæld couscoussen i en skål. Hæld kogende vand over, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter. Løsn couscoussen med en gaffel.
Skyl broccoli, og kør den i en blender, til den er helt findelt. Skyl og hak forårsløg og persille fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder.
Vend broccoli, forårsløg, persille og tomater sammen med couscous, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Anret salaten i en skål, og top med smuldret feta og granatæblekerner.
Hak mynten fint, og rør den sammen med yoghurt og citronsaft i en skål. Krydr med salt og peber.
Servér laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk