Laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing

Det ser ekstra delikat ud, når du serverer laks på spyd med en lækker krydderiblanding. Som tilbehør får du opskriften på tabbouleh, der er en frisk salat inspireret af Mellemøsten.

Laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing
0-30 min.

(0)

23. juli 2020 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Columbus Leth

Ingredienser

personer

Laksespyd

fersk laksefilet
600 g
olivenolie
3 spsk.
garam masala
1 spsk.
chilipulver
½ tsk.
salt
½ tsk.

Broccoli-tabbouleh

couscous
150 g
kogende vand
2½ dl
aspargesbroccoli
150 g
forårsløg
4
bredbladet persille
1 håndfulde
cherrytomater
200 g
granatæbler
1
olivenolie
3 spsk.
citronsaft
4 spsk.
salt og peber
feta
100 g

Myntedressing

frisk mynte
1 håndfulde
græsk yoghurt 10 %
2½ dl
citronsaft
1 spsk.
salt og peber

Udstyr

Udstyr

  • 8 træ- eller grillspyd

Sådan gør du

Laksespyd

Tænd ovnen på 200°.
Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i store tern. Sæt laksestykkerne på 8 træspyd.
Rør olie, garam masala, chili og salt sammen i en skål, og pensl laksestykkerne med marinaden.
Læg laksespyddene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i 8-10 minutter, til de er gennemstegte.

Broccoli-tabbouleh

Hæld couscoussen i en skål. Hæld kogende vand over, dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter. Løsn couscoussen med en gaffel.
Skyl broccoli, og kør den i en blender, til den er helt findelt. Skyl og hak forårsløg og persille fint. Skyl tomaterne, og skær dem i halve. Halvér granatæblet, og bank kernerne ud med bagsiden af en ske. Kassér de hvide hinder.
Vend broccoli, forårsløg, persille og tomater sammen med couscous, olie og citronsaft. Krydr med salt og peber. Anret salaten i en skål, og top med smuldret feta og granatæblekerner.

Myntedressing

Hak mynten fint, og rør den sammen med yoghurt og citronsaft i en skål. Krydr med salt og peber.

Servering

Servér laksespyd med broccoli-tabbouleh og myntedressing.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'