Lun tabbouleh med majs, broccoli, bacon og æg
En klassisk tabbouleh består af bulgur, tomater, løg og krydderurter, men fyldige grøntsager som majs og broccoli giver en dejligt mættende ret til aftensmad eller frokost.

31-60 min.
(2)
22. juni 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Line Falck
Ingredienser
personer
- fuldkornsbulgur
- 3 dl
- hønsebouillon
- 5 dl
- bacon
- 8 skiver
- æg
- 4
- majskolber
- 2
- broccoli
- 1
- frisk grønkål
- 8 blade
- frisk mynte
- 1 bundter
- salt
- peber
Citronmarinade
- usprøjtet citroner
- 1
- olivenolie
- 1 dl
- salt
- peber
Til servering
- godt brød
- 4 skiver
Sådan gør du
Kog bulgur i bouillon efter pakkens anvisning. Afdryp i en sigte.
Citronmarinade
Riv skallen af citronen fint, så du får 1 tsk. revet citronskal. Pres saften af citronen, og rør den sammen med citronskal, olie, salt og peber. Bland citronmarinaden med den lune bulgur.
Steg baconskiver på en tør pande.
Bring 2 gryder med vand i kog: 1 til æggene og 1 til majskolberne. Kog æggene i 7-8 minutter, så de er smilende. Pil blade og tråde af majskolberne, og kog dem i 3 minutter.
Skær broccoli i små buketter. Kog dem sammen med majskolberne i de sidste 2 minutter af kogetiden. Skyl kålbladene, læg dem i det kogende vand, og hæld straks vandet fra gryden. Skyl majskolber, broccoli og kålblade i koldt vand.
Skær kernerne af majskolberne. Bland majskerner, broccoli, kålblade og hakket mynte med bulguren. Smag til med salt og peber.
Servering
Anret lun bulgursalat med bacon og halverede æg, krydr med peber, og servér med brød.
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner