Lun tabbouleh med majs, broccoli, bacon og æg

En klassisk tabbouleh består af bulgur, tomater, løg og krydderurter, men fyldige grøntsager som majs og broccoli giver en dejligt mættende ret til aftensmad eller frokost.

Lun tabbouleh med majs, broccoli, bacon og æg
31-60 min.

(2)

22. juni 2018 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Line Falck

Ingredienser

personer
fuldkornsbulgur
3 dl
hønsebouillon
5 dl
bacon
8 skiver
æg
4
majskolber
2
broccoli
1
frisk grønkål
8 blade
frisk mynte
1 bundter
salt
peber

Citronmarinade

usprøjtet citroner
1
olivenolie
1 dl
salt
peber

Til servering

godt brød
4 skiver

Sådan gør du

Kog bulgur i bouillon efter pakkens anvisning. Afdryp i en sigte.

Citronmarinade

Riv skallen af citronen fint, så du får 1 tsk. revet citronskal. Pres saften af citronen, og rør den sammen med citronskal, olie, salt og peber. Bland citronmarinaden med den lune bulgur.
Steg baconskiver på en tør pande.
Bring 2 gryder med vand i kog: 1 til æggene og 1 til majskolberne. Kog æggene i 7-8 minutter, så de er smilende. Pil blade og tråde af majskolberne, og kog dem i 3 minutter.
Skær broccoli i små buketter. Kog dem sammen med majskolberne i de sidste 2 minutter af kogetiden. Skyl kålbladene, læg dem i det kogende vand, og hæld straks vandet fra gryden. Skyl majskolber, broccoli og kålblade i koldt vand.
Skær kernerne af majskolberne. Bland majskerner, broccoli, kålblade og hakket mynte med bulguren. Smag til med salt og peber.

Servering

Anret lun bulgursalat med bacon og halverede æg, krydr med peber, og servér med brød.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'