Lun tabbouleh med majs, broccoli, bacon og æg
22. juni 2018
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Line Falck
En klassisk tabbouleh består af bulgur, tomater, løg og krydderurter, men fyldige grøntsager som majs og broccoli giver en dejligt mættende ret til aftensmad eller frokost.
Ingredienser
Sådan gør du
Kog bulgur i bouillon efter pakkens anvisning. Afdryp i en sigte.
Riv skallen af citronen fint, så du får 1 tsk. revet citronskal. Pres saften af citronen, og rør den sammen med citronskal, olie, salt og peber. Bland citronmarinaden med den lune bulgur.
Steg baconskiver på en tør pande.
Bring 2 gryder med vand i kog: 1 til æggene og 1 til majskolberne. Kog æggene i 7-8 minutter, så de er smilende. Pil blade og tråde af majskolberne, og kog dem i 3 minutter.
Skær broccoli i små buketter. Kog dem sammen med majskolberne i de sidste 2 minutter af kogetiden. Skyl kålbladene, læg dem i det kogende vand, og hæld straks vandet fra gryden. Skyl majskolber, broccoli og kålblade i koldt vand.
Skær kernerne af majskolberne. Bland majskerner, broccoli, kålblade og hakket mynte med bulguren. Smag til med salt og peber.
Anret lun bulgursalat med bacon og halverede æg, krydr med peber, og servér med brød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk