Laksespyd med spinatpesto og couscoussalat
27. september 2019
af
Marie Melchior.
Foto: Betina Hastoft
Trænger du til at variere den sædvanlige bøf på grillen med noget andet? Prøv laksespyd med pesto og en frisk og let couscoussalat til.
Ingredienser
Udstyr
grillspyd
Sådan gør du
Hæld kogende vand over couscous i en skål. Dæk skålen med husholdningsfilm, og lad den stå i 10 minutter.
Fjern filmen, og løsn couscoussen med en gaffel. Pres saften af citronen, og bland olie og citronsaft i couscoussen.
Pil rødløg, og skær det i fine tynde både. Rist pinjekerner på en tør pande, til de får lidt farve. Skyl spinat, og hak den groft. Hak basilikum groft. Vend pinjekerner, spinat og basilikum i couscoussalaten.
Skyl squash, og riv halvdelen af både den gule og den grønne i couscoussalaten. Rør godt sammen. Skær resten af squashene i tynde skiver på langs.
Skær laksen i store stykker på ca. 5 x 5 cm. Sæt laks og squashskiver på grillspyd, og læg de færdige spyd på en bradepande.
Skyl spinat, og blend den til en pesto i en foodprocessor sammen med noritang, pillede hvidløgsfed, vand, olie, salt og peber. Tilsæt evt. lidt ekstra vand, hvis den er for tør. Smag til med citronsaft.
Pensl laksespyddene med lidt pesto på alle sider.
Grill spyddene på en varm grill i 2 minutter på hver side. Servér couscoussalat og pesto til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk