Kebabspyd med tabbouleh
6. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic
Med butternutsquash og citrusfrugt forvandler du en tabbouleh-salat til et vinterhit. Servér den med krydrede kebabspyd – det vil både store og små elske.
Bemærk
Trækketid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Skræl butternutsquash. Halvér den, fjern kernerne med en ske, og skær græskarkødet i mundrette tern.
Vend ternene med salt og olie, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem i ovnen i 30 minutter, og lad dem køle lidt af. Skru ovnen op til 200°.
Rør hakket oksekød, æg, havregryn, spidskommen, koriander, kanel, salt og peber sammen til en fars. Skyl og hak persille, og rør det i farsen sammen med presset hvidløg. Sæt farsen på køl i 30 minutter.
Form herefter farsen rundt om træspyddene, så du får lange kebabspyd. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og steg dem i ovnen ved 200° i ca. 15 minutter.
Hæld kogende vand over couscoussen i en skål, og lad den stå i 10 minutter. Riv skallen af citronen og appelsinen fint, og pres citronen. Tilsæt citronskal og -saft, appelsinskal, olie, salt og peber, og rør rundt.
Pil og hak rødløg helt fint. Skyl og hak persille fint, og hak pistacienødder groft. Bland rødløg, persille, pistacienødder, butternutsquash og tranebær sammen med couscoussen, og servér til kebabspyddene.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Prøv også:Verdens bedste pita med kebab