Marinerede laksespyd med peanutbuttersauce

1. juni 2018 af .

Foto: Nina Malling, Skovdal Nordic

Giv laksespyddene et spicy og sødmefuldt kick med den asiatiske sataymarinade med ingefær og karry.

Ingredienser

Udstyr

grillspyd

Sådan gør du

Fjern skindet fra laksen, og skær kødet i tern.
Skræl og riv ingefær fint. Pil og riv hvidløg. Riv skallen, og pres saften af ⅓ af limefrugterne. Rør ingefær, hvidløg, kokosmælk, fiskesauce, olie, karry og limefrugtskal og -saft sammen i en skål.
Tilsæt lakseternene, og lad dem marinere i mindst 30 minutter i køleskabet og gerne natten over. Tænd ovnen på 200°.
Skyl og skær de resterende limefrugter i tynde skiver. Sæt lakseternene på spyd med limeskiver mellem. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 15 minutter, til laksen er gennemstegt og gylden.
Kog risene efter anvisningen på pakken.
Bland alle ingredienserne i en lille gryde, og bring saucen i kog under omrøring. Tag saucen af blusset, så snart den koger, og smag den til.
Rist sesamfrøene på en pande. Kog bønnerne et par minutter i letsaltet vand. Hæld koldt vand over bønnerne i en sigte, og lad dem dryppe af. Dryp lidt limesaft og olie over bønnerne, krydr med salt og peber, og drys med ristede sesamfrø.
Vend bønnerne godt rundt, og servér med laksespyd, ris og peanutbuttersauce.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar