Laksespyd med tabbouleh og fetacreme

3. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Laksespyddene skal kun have ca. 10 minutter i ovnen, men du kan også sagtens stege dem på en pande eller lægge dem på havegrillen.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 200°. Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i store tern. Sæt laksestykkerne på 8 træspyd. Pensl dem med olie, og krydr med spidskommen, salt og peber.
Læg spyddene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyl bulguren grundigt, og kog den efter anvisningen på emballagen. Afdryp, og afkøl let.
Skyl agurk og tomater, og skær begge dele i små tern. Pil og hak rødløg fint. Skyl og hak persille og koriander.
Bland agurk, tomater, rødløg og krydderurter sammen med bulguren i en salatskål. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen rundt i bulgursalaten. Drys med granatæblekerner, og sæt salaten på køl til servering.
Tænd ovnen på 215°. Skyl peberfrugterne, og skær dem i store stykker. Fjern kernerne. Læg peberfrugterne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 15 minutter, til de har fået et par sorte pletter. Tag dem ud, og afkøl dem i 5 minutter.
Blend de bagte peberfrugter med feta, olie, pillet hvidløg, citronsaft og chiliflager i en blender eller foodprocessor til en ensartet creme. Hæld cremen i en skål.
Servér laksespyddene med tabbouleh og fetacreme.

Tip!

Den røde fetacreme kaldes haydari og er en tyrkisk inspireret dip, der er perfekt til grøntsager, som sauce eller spread i en sandwich.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar