Laksespyd med tabbouleh og fetacreme
3. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Laksespyddene skal kun have ca. 10 minutter i ovnen, men du kan også sagtens stege dem på en pande eller lægge dem på havegrillen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skær skindet af laksen, og skær laksekødet i store tern. Sæt laksestykkerne på 8 træspyd. Pensl dem med olie, og krydr med spidskommen, salt og peber.
Læg spyddene på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 10 minutter.
Skyl bulguren grundigt, og kog den efter anvisningen på emballagen. Afdryp, og afkøl let.
Skyl agurk og tomater, og skær begge dele i små tern. Pil og hak rødløg fint. Skyl og hak persille og koriander.
Bland agurk, tomater, rødløg og krydderurter sammen med bulguren i en salatskål. Rør olie, citronsaft, salt og peber sammen i en skål, og vend dressingen rundt i bulgursalaten. Drys med granatæblekerner, og sæt salaten på køl til servering.
Tænd ovnen på 215°. Skyl peberfrugterne, og skær dem i store stykker. Fjern kernerne. Læg peberfrugterne på en bageplade med bagepapir, og steg dem i ovnen i 15 minutter, til de har fået et par sorte pletter. Tag dem ud, og afkøl dem i 5 minutter.
Blend de bagte peberfrugter med feta, olie, pillet hvidløg, citronsaft og chiliflager i en blender eller foodprocessor til en ensartet creme. Hæld cremen i en skål.
Servér laksespyddene med tabbouleh og fetacreme.
Tip!
Den røde fetacreme kaldes haydari og er en tyrkisk inspireret dip, der er perfekt til grøntsager, som sauce eller spread i en sandwich.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk