Kyllingepie med timian, porre og champignon
15. marts 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Columbus Leth
Det sprøde butterdejslåg giver en god kontrast til den cremede kyllingesauce. Ægte hyggemad!
Ingredienser
Udstyr
1 tærtefad, 25 cm i diameter
Sådan gør du
Læg kyllingebrystfileterne i en gryde med hønsebouillon. Bring det i kog, skru ned til middel varme, og lad det småkoge i 10 minutter, til kyllingefileterne er gennemkogte. Lad dem køle lidt af, før du plukker dem i strimler med 2 gafler. Si bouillonen, og tag 5 dl fra til saucen. Kassér resten af bouillonen.
Pil og hak løget fint. Rens porrerne, og skær dem i tynde skiver. Rens champignonerne, og skær dem i halve eller kvarter. Skær baconen i tern.
Steg baconternene let sprøde i smør i en gryde i et par minutter. Tilsæt løg, porrer og champignoner, og steg videre i 2-3 minutter. Drys mel over, og steg videre i 1 minut.
Tilsæt hønsebouillonen, og rør godt rundt. Rør derefter mælk og fløde i retten lidt ad gangen. Bring saucen i kog, og lad den småkoge ved middel varme i ca. 5 minutter, til den begynder at tykne.
Vend det plukkede kyllingekød i saucen sammen med friskhakket timian. Varm retten igennem, og smag til med citronsaft, salt og peber.
Tænd ovnen på 200°. Fordel kyllingesaucen i et smurt tærtefad. Skær butterdejen i strimler, der passer i længden og bredden til fadet. Læg strimlerne oven på kyllingesaucen i et fint mønster.
Pensl dejen med sammenpisket æg, og bag pien i ovnen i 30 minutter, til butterdejen er gylden. Afkøl tærten i 5 minutter før servering. Servér tærten med en blandet grøn salat.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk