Kyllingetærte med champignon og porre

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

Kyllingetærte er perfekt hverdagsmad! Her serveret med champignon og porre.

Bemærk
Ovntid: 30 minutter.

Ingredienser

Udstyr

tærteform med høje kanter

Sådan gør du

Skær kyllingekødet i tynde strimler, og steg det i lidt olie på en pande i 1-2 minutter. Tag kødet af panden.
Rens porrerne, og snit dem fint. Pil løget, og skær det i tynde strimler. Rens champignonerne, og skær dem i skiver. Steg<br /> porrer, løg, champignoner og plukket timian i smør på panden, indtil grøntsagerne falder lidt sammen og bliver møre.
Drys mel på panden, og lad det stege med i nogle minutter, mens du vender rundt i blandingen. Tilsæt varm fond ad 3 omgange, og lad væden koge lidt ind imellem.
Lad det hele simre i ca. 5 minutter til sidst, så saucen samler sig og tykner lidt. Vend kyllingekødet i, og smag til med salt, peber og evt. mere timian.
Beklæd indersiden af tærteformen med butterdej. Hæld kyllingefyldet i. Læg et lag butterdej oven på fyldet, og luk dejen sammen om tærten.
Pensl tærten med sammenpisket æg, og skær 1-2 små huller i toppen, så dampen kan slippe ud.
Bag tærten i en 180° varm ovn i ca. 30 minutter, til butterdejen puffer op og bliver gylden og sprød. Servér straks, evt. med en grøn salat til.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar