Kyllingepie med skinke, porrer og ærter
25. maj 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Kyllingepie er ægte hyggemad, når det er allerbedst! Servér det en kold aften, hvor du har brug for lidt ekstra varme og omsorg. Skal det gå stærkt, kan du bruge færdigkøbt butterdej som låg.
Bemærk
Hviletid, tærtedej: 30 minutter.
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter.
Sådan gør du
Bland mel og salt i en skål. Skær smørret i små tern, og smuldr dem hurtigt ud i melet med fingrene. Tilsæt koldt vand, rør rundt med en gaffel, og saml dejen med hænderne. Form dejen til en tyk cirkel, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 30 minutter.
Læg kyllingebrystfileterne i en gryde med hønsebouillon. Bring det i kog, skru ned til middelvarme, og lad det simre i 10-12 minutter, til kyllingefileterne er møre. Lad dem køle lidt af, og pluk dem herefter i strimler med 2 gafler. Si bouillonen, og tag 2½ dl fra til saucen.
Rens porrerne, og skær dem i skiver. Smelt smørret i en gryde, og steg porrerne ved middelvarme i 2-3 minutter. Drys mel over porrerne, og rør godt rundt. Tilsæt de 2½ dl hønsebouillon, og bring saucen i kog.
Skær skinken i tern, og hak persillen (gem lidt persille til pynt). Rør skinke, persille, ærter, cremefraiche og det plukkede kyllingekød i saucen, og varm den igennem i ca. 5 minutter, til den er tyknet. Smag til med salt og peber.
Tænd ovnen på 200°, og hæld kyllingesaucen i et rundt ovn- eller tærtefad.
Rul den kolde tærtedej ud til en cirkel på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. ½ cm. Læg tærtedejen over kyllingefyldet som et låg, tryk kanterne godt sammen hele vejen rundt, og fjern overskydende dej. Pensl låget med sammenpisket æg, og prik små huller i dejen med en spids kniv, så damp kan trænge ud.
Bag tærten i ovnen i ca. 30 minutter, til dejlåget er flot gyldent, og kyllingefyldet er boblende varmt. Drys evt. med lidt hakket persille før servering.
Tip!
Hvis du har tærtedej i overskud, kan du bruge det til at dekorere tærtelåget med f.eks. små blade, stjerner eller lignende.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk