Risotto med champignoner
24. december 2020
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Man går sjældent galt i køkkenet med rigelige mængder smør og parmesan – specielt ikke, hvis menuen står på risotto. Servér den med knasende nødder på toppen, så bliver måltidet komplet.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og rens svampene, og skær dem i kvarter.
Steg svampene gyldne i en pande med 15 g smør i 5 minutter, og smag dem til med salt og peber. Stil svampene til side.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl timian, og hak det fint.
Steg løg, hvidløg og timian i det resterende smør i en pande i 3 minutter.
Tilsæt risottorisene, og steg dem i panden i 3 minutter.
Hæld hvidvin i panden, og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, imens du rører rundt. Efter 20-30 minutter bør risottoen være cremet.
Riv parmesanen på et rivejern, og tilsæt parmesan og svampe. Smag risottoen til med salt og peber.
Hak hasselnødderne groft. Skyl persillen, og hak den groft. Drys nødder og persille over risottoen, og servér den straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk