Risotto med champignoner

24. december 2020 af .

Foto: Peter Kam

Man går sjældent galt i køkkenet med rigelige mængder smør og parmesan – specielt ikke, hvis menuen står på risotto. Servér den med knasende nødder på toppen, så bliver måltidet komplet.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl og rens svampene, og skær dem i kvarter.
Steg svampene gyldne i en pande med 15 g smør i 5 minutter, og smag dem til med salt og peber. Stil svampene til side.
Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Skyl timian, og hak det fint.
Steg løg, hvidløg og timian i det resterende smør i en pande i 3 minutter.
Tilsæt risottorisene, og steg dem i panden i 3 minutter.
Hæld hvidvin i panden, og rør rundt med en grydeske.
Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, imens du rører rundt. Efter 20-30 minutter bør risottoen være cremet.
Riv parmesanen på et rivejern, og tilsæt parmesan og svampe. Smag risottoen til med salt og peber.
Hak hasselnødderne groft. Skyl persillen, og hak den groft. Drys nødder og persille over risottoen, og servér den straks.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar