Klassisk kransekage med nougat
27. december 2018
af
Mai Knauer.
Foto: Columbus Leth
Disse klassiske kransekagestykker gemmer på en blød kerne af nougat – kombinationen af marcipan og nougat bliver man bare aldrig træt af.
Ingredienser
Sådan gør du
Ælt marcipan, flormelis og æggehvide godt sammen. Rul massen ud i aflange stænger, ca. 2 cm tykke og 25 cm lange.
Skær et snit på langs af hver marcipanstang, pres åbningerne ud til siden, og læg en stribe nougat i.
Pres kransekagemassen tilbage omkring nougaten, så stængerne bliver let trekantede og nougaten lukkes inde.
Skær dem i passende stykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 210° i 11-12 minutter. Lad dem køle af på pladen.
Rør æggehvider og flormelis sammen. Hæld glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagerne med glasur.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk