Klassisk kransekage med nougat

5. september 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Disse klassiske kransekagestykker gemmer på en blød kerne af nougat – kombinationen af marcipan og nougat bliver man bare aldrig træt af.

Ingredienser

Sådan gør du

Ælt marcipan, flormelis og æggehvide godt sammen. Rul massen ud i aflange stænger, ca. 2 cm tykke og 25 cm lange.
Skær et snit på langs af hver marcipanstang, pres åbningerne ud til siden, og læg en stribe nougat i.
Pres kransekagemassen tilbage omkring nougaten, så stængerne bliver let trekantede og nougaten lukkes inde.
Skær dem i passende stykker, og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Bag dem i ovnen ved 210° i 11-12 minutter. Lad dem køle af på pladen.
Rør æggehvider og flormelis sammen. Hæld glasuren i en sprøjtepose, og pynt kagerne med glasur.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Sådan laver du kransekagestykker

Det er utroligt nemt at lave kransekage selv, så hvorfor ikke briliere med hjemmelavede stykker kransekage til nytår?

Kransekagemasse kræver kun tre ingredienser: Marcipan, flormelis og æggehvider. Det hele æltes blot sammen og formes til aflange stænger. 

I denne opskrift er der også nougat i midten, men den kan du sagtens undlade, hvis du vil have en helt plain version af kransekagestykkerne.

Du kan også lave runde cirkler af massen og lave en helt tårn, hvis det skal være ekstra festligt. Få vores bedste opskrift på kransekagetårn her!

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar