Kransekage med hindbær
1. december 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Aller Media
Små fine kransekagestykker med et strejf af hindbær, mums! Bag en stor portion, og frys dem ned uden glasur, så kan du hurtigt lune nogle i ovnen, når du skal servere noget lækkert.
Ingredienser
Udstyr
evt. en sprøjtepose med en lille rund tylle
Sådan gør du
Tænd ovnen på 210°. Skyl og riv limeskal. Pisk æggehviden i en skål. Ælt marcipanen med flormelis, limeskal og hindbær, og saml det hele med æggehviden. Massen må ikke være tør, men heller ikke for klistret.
Tril 3-4 stænger, og skær dem i passende stykker. Tryk hvert stykke i facon, og sæt dem på en plade beklædt med bagepapir.
Sæt en ekstra plade under inde i ovnen, så kransekagerne ikke bliver for mørke i bunden. Bag dem øverst i ovnen (ikke varmluft) i 8-10 minutter, til de er svagt lysebrune. Lad dem køle af på pladen.
Rør flormelis, vand og konditorfarve sammen, og sprøjt glasuren på i fine, tynde striber med en sprøjtepose eller en pose, hvor du klipper et lille hul.
Pynt evt. med frysetørrede hindbær.
Tip!
Du kan sagtens fryse kransekagerne både med eller uden glasur. Så har du nemt og hurtigt en sød snack ved hånden.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk