Frugttærte med kransekage

10. maj 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Frugttærter med kransekage eller kransekagestænger med frugt – kagen her har forskellige navne, men vækker altid glæde. Den sprøde mørdejsbund, let syrlige creme og de friske frugter og bær, der er omkranset af sej og blød kransekagemasse er en vidunderlig cocktail.

Bemærk
Tærten skal afkøle helt, inden den pyntes.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland mel, flormelis og salt i en skål. Hak smør i, til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æggeblommer, form den til to kugler, og lad dem hvile køligt i 30 minutter.
Ælt marcipanen med en blanding af sukker og æggehvider. Hæld det i en sprøjtepose, evt. med stjernetylle.
Rul mørdejen ud til to aflange firkanter, som er 3-5 mm høje, eller læg dem i tærteforme. Prik bundene med en gaffel, og stil dem køligt (gerne i fryseren) i 15 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Sprøjt kransekagemasse langs alle tærtebundenes kanter. Bag tærterne i 15-20 minutter, til kransekagen er gylden og mørdejen godt afbagt. Smør de afkølede bunde med smeltet chokolade.
Udblød husblas i koldt vand i 10 minutter. Giv jordbær et opkog, og mos dem med en gaffel. Hæld væsken igennem et klæde eller en fintmasket si, så kun saften er tilbage. Læg saften tilbage i gryden, og smelt husblas deri et blad ad gangen. Stil geléen køligt.
Pisk fløden til en let skum. Bland cremefraiche med vaniljesukker, og vend det i fløden. Fordel cremen imellem kransekagekanterne.
Pynt kagen med frugter og bær, og dryp jordbærgeléen over (er den blevet for fast, så opvarm den et ganske kort øjeblik). Lad geléen sætte sig, og servér.

Tip!

Bund og kransekagekanterne kan du lave klar dagen inden, men vent med at pynte kagen med creme og bær til den dag, den skal serveres. Jordbærgeléen er med til at holde sammen på fyldet, og giver en dejlig, koncentreret jordbærsmag, men den kan sagtens udelades.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar