Kransekage-macarons med nougatcreme
26. marts 2020
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
De små kransekagetoppe er sat sammen som macarons med verdens lækreste nougatcreme imellem.
Bemærk
Nougatcremen skal køle af i mindst 4 timer.
Ingredienser
Udstyr
2 sprøjteposer
Sådan gør du
Varm fløden i en kasserolle, til den er lige under kogepunktet. Skær nougat i skiver, og hak chokoladen. Tag kasserollen af varmen, og tilsæt nougat og chokolade. Rør rundt, til det smelter og bliver til en glat creme.
Hæld cremen i en skål, og lad den køle af i mindst 4 timer.
Riv marcipanen på et rivejern ned i en skål. Tilsæt æggehviden lidt efter lidt, imens du pisker med en elpisker. Fyld marcipanmassen i en sprøjtepose.
Beklæd en bageplade med bagepapir, og forvarm ovnen til 150°. Sprøjt små runde macarons ud på bagepapiret. Sørg for, at de har samme størrelse. Bag dem i 6-8 minutter, til de er let gyldne, og lad dem køle helt af.
Fyld nougatcremen i en sprøjtepose. Sprøjt cremen ud på den ene halvdel af macarons-bundene, og læg den anden halvdel af bundene ovenpå med et let tryk.
Opbevar kransekage-macarons køligt (men ikke i køleskabet),og drys med flormelis lige inden servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk