Klassisk drømmekage

6. juli 2021 af .

Foto: Columbus Leth

Drømmekage er en klassiker, som aldrig går af mode. Tag en bid af den lækre kage, og mærk sukker og kokos knase i munden. Servér den evt. sammen med en kop kaffe.

Ingredienser

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175° varmluft. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med lidt sukker.
Pisk vaniljesukker, sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps i en skål med en elpisker.
Bland bagepulver og hvedemel, og sigt det i æggesnapsen, så det ikke klumper.
Skær smørret i tern. Varm smør og mælk i en gryde. Vend det i dejen med en dejskraber.
Hæld dejen i et ovnfast fad med bagepapir, ca. 30 x 40 cm. Bag kagen i ovnen i 25 minutter, til den næsten er færdig.
Kog kokosmel, smør, mælk og muscovadosukker op i en gryde under omrøring, når kagen er i ovnen.
Skru ovnen op på 225°, når du tager kagen ud efter 25 minutter. Fordel toppingen over kagen, og sæt den tilbage i ovnen.
Bag kagen i yderligere 5 minutter. Afkøl kagen på en bagerist, og skær den kolde kage i mindre stykker.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Drømmekage fra Brovst

En klassisk drømmekage er kendetegnet ved en hvid sandkagebund toppet med sprødt kokostopping. Med denne opskrift får du med sikkerhed en helt perfekt drømmekage!

Toppingen består af kokosmel, smør, sødmælk og mørkt muscovadosukker. Sukkeret kan sagtens erstattes af brun farin, hvis du har det på lager.

I opskriften på drømmekage her skal der rørsukker i. Du kan sagtens bruge almindeligt hvidt sukker, hvis du har det på lager. Måske har du også hørt om demerara-sukker?

Hvad er demerara sukker?

Demerara sukker er bedre kendt under navnet rørsukker. Oprindeligt voksede sukkerrørene ved floden Demerara i Guyana, deraf navnet. Rørsukker er kendt for sin smukke gyldenbrune farve og en tydelig karamelliserende smag, da produktet ikke er så raffineret som almindelig sukker. Rørsukker anvendes til samme typer kager og desserter som hvidt sukker, men tilføjer mere smag og en lidt mørkere farve.

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar